هشتپاها جانورانی وحشی هستند و غیر قابل کنترل. هوش آنها غریزی است و اینطوری نیست که بگوییم میتوانند مثل انسان هوش خود را افزایش دهند.
اینکه یک هشتپا مسابقههای فوتبال را پیشبینی کند و همه آنها درست از آب درآید نکته عجیبی است. در واقع نمیتوان باور کرد که همه این مسابقهها را یک هشتپا پیشبینی کرده باشد. شخصا فکر میکنم پیشبینیها توسط یک فرد دیگر انجام میشود و طوری برنامهریزی میکنند که هشتپا به سمت ظرف مورد نظر کشیده شود.
یعنی غذاهای داخل دو ظرف را طوری در نظر میگیرند که یکی نسبت به دیگری، جذابیت بیشتری برای هشتپا داشته باشد. این موضوع را میتوان از دو جنبه در نظر گرفت. اولین جنبه میتواند این باشد که این هشتپا به طور اتفاقی و کاملا شانسی از یک ظرف غذا میخورد و برحسب اتفاق همان تیم برنده مسابقه میشود. اما جنبه دیگر این است که غذاها دستکاری شدهاند و هشتپا ناخواسته به طرف ظرفی کشیده میشود که مسئولان آکواریوم میخواهند.
از نظر علمی، تنها غذا است که برای هشتپا اهمیت دارد. هشتپا نه به پرچم کشورها کاری دارد نه به ظرفی که غذا داخل آن است بلکه خود غذا برای هشتپا مهم است. بنابراین نمیتوان گفت هشتپا انتخابی بین رنگهای پرچمها یا بین ظرفهای غذا دارد. تنها انتخاب او، انتخاب غذا است که میتوان در مورد یکی نبودن محتویات داخل ظرفها مشکوک بود.
به همین دلیل است که من فکر میکنم یک نیروی انسانی پشت این قضیه است. چیزی که من میدانم این است که «کشیده شدن به سمت غذا» طبیعی است نه «کشیده شدن به سمت ظرفهای مختلف». هشتپا در کشیده شدن به سمت ظرفی که پرچم آلمان یا اسپانیا را دارد، ارادهای ندارد. این جانور مثل هر موجود گرسنه دیگری، تنها به سمت غذا میرود و برایش مهم نیست ظرفی که از داخل آن غذا برمیدارد چه رنگی باشد.
البته هشتپاها موجودات باهوشی هستند و میدانند کدام غذا برایشان بهتر است. به همین دلیل به سمت ظرفی کشیده میشوند که غذای بهتر داخل آن قرار دارد.
رقابتهای جام جهانی فوتبال، این روزها سرخط اخبار بسیاری رسانههای خبری دنیا است. صرف نظر از تبعات و اغراض پیدا و پنهان در برجسته سازی و دامن زدن به اخبار یك رقابت ورزشی در سطح بالاترین و مهمترین خبرهای روز در جهان پرآشوب امروز، ظهور و بروز حاشیههایی جدید در اخبار جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی نیز قابل تامل است.
این روزها، رسانههای تصویری و مكتوب داخلی و خارجی در كنار انعكاس پر آب و تاب اخبار بازیهای فوتبال، پیشبینی نتایج این رقابتها از سوی یك هشت پا در آلمان را دنبال میكنند. هشت پایی كه پس از پیشبینی درست نتایج بازی های تیم ملی فوتبال آلمان، نتایج فینال این رقابتها با حضور اسپانیا و هلند را هم پیش بینی كرده است!
دامنه خبرسازیها پیرامون این هشت پای پیشگو چنان بالا گرفته كه نخست وزیر اسپانیا پس از پیشگویی خوشایند حیوان كه به طور زنده از تلویزیون اسپانیا پخش شد، به شوخی گفت: «باید از این جانور پیشگو مراقبت ویژه ای به عمل آید. فکر می کنم لازم باشد تیمی برای حمایت از این هشت پا به آلمان بفرستیم!»
تقلای نرمتنی گرفتار و گرسنه در آكواریومی در شهر اوبرهاوزن آلمان كه در جستوجوی غذا به سوی دو ظرف منقش به پرچم كشورهای رقابتكننده در مسابقات فوتبال رانده میشود و تصادفا یا با ترفندی از سوی گردانندگان این نمایش اول به سراغ یكی از این ظرفها میرود كه با احتمال 50 درصد برنده مسابقه است شاید به عنوان شوخی ای نه چندان جالب در كنار اخبار ریز و درشتی كه قرار است در حاشیه جام جهانی فوتبال به خورد میلیونها مخاطب رسانهها در جهان برود، چندان شایسته اعتنا نباشد اما مشكل این جاست كه بعضیها همین شوخی مضحك و رفتار كاملا تصادفی و بی پایه و اساس هشت پای نگون بخت را چنان جدی میگیرند كه سرتیتر بخشهای مختلف خبری رادیو و تلویزیون و روزنامهها میكنند تا جایی كه یك روزنامه سراسری كشور نیم صفحه اول خود را به عكسی بزرگ از این هشت پا اختصاص میدهد یا رسانهای دیگر در بخشی كه قرار است اخبار فناوری را منعكس كند با آب و تاب به گزارش تصویری و اعلام روزانه پیشبینیهای هشت پا و جانوران نگون بخت دیگری كه به عنوان رقیب آن علم شدهاند میپردازد!
البته شكی نیست كه اگر از رواجدهندگان این قبیل پیشبینی های بی اساس درباره توانایی این هشت پا در پیشبینی نتایج مسابقات فوتبال بپرسیم خود به خرافه و مهمل بودن آن اذعان میكنند اما سوال اینجاست كه چرا با علم به این قضیه به این مطالب پوچ و بی اساس دامن میزنند و آیا به تبعات ضدعلمی ترویج این قبیل خرافات در سطح عمومی خصوصا كودكان و نوجوانان فكر كردهاند؟ آیا صرف انتشار یك خبر در رسانههای خارجی كه چه بسا با هدف تضعیف روحیه تیمهای رقیب یا اهداف دیگر و چند البته در بستر فرهنگی كاملا متفاوت صورت میگیرد توجیه موجهی است كه رسانههای داخلی به تقلید از آن و به منظور جلب مخاطب بیشتر هر خرافهای را خورد مخاطبان بدهند؟
شبه علم در جهان مدرن امروز هم پرمشتری است!
دكتر مهدی زارع از فعالان حوزه ترویج علم كه به عنوان معاون پژوهشی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، با توجه به ظهور گاه و بی گاه مدعیان وطنی و خارجی پیش بینی زلزله و عوارض ریز و درشت پیشگوییهای آنها با چنین پیشگوییهایی بیگانه نیست، درباره هشت پای پیشگو میگوید: «واضح است كه در هر حالتی احتمال درست بودن این نوع پیش بینی 50 درصد است - چون در یك بازی نیمه نهایی جام جهانی بالاخره یكی از طرفین میبرند!- مهم هم نیست كه یك هشت پا این كار را بكند، یا یك انسان با هر وسیله ای مثل شیر یا خط، فال گیری، نوشتن یك برنامه رایانهیی یا ... این كار را انجام دهد. مهم این نیست كه این هشت پا را چه كسی در فال گیری مورد نظر به كار گرفته، مهم میزان توجهی است كه بر انگیخته و جذابیتی كه شبه علم دارد.»
وی افزود:«رسانه ها هر خبری كه جذاب باشد - مثل همین خبر - منتشر می كنند، ولی مساله این است كه چرا اصلا این روشهای رمز آلود، شانسی، شبه علمی و مخالف عقل و تفكر همچنان مورد توجه و ظاهرا مهم هستند؟ خلاصی از تفكر و عدم نیاز به استدلال، دل سپردن به شانس و اقبال و نشان دادن صحت ظاهری نتایج چنین پیش بینی هایی - كه بالاخره در بعضی موارد به همان شیوه شانسی درست از آب در می آیند - ظاهرا چنان جذابند كه مردم در سراسر دنیا هنوز و همچنان به این خرافات می پردازند.
البته جام جهانی فوتبال بهانه این توجه جهانی به یك خبر شبه علمی است، ولی همین بهانه به خوبی نشان داده است كه چگونه شبه علم در میان مردم دنیای امروز در دهه دوم از سده بیست و یكم قوی است و بشر در دنیای امروز چه راه طولانی در پیش رو دارد تا به روش علمی و تفكر علمی و استدلال و غلبه خرد در كار خود باور بیاورد.»
زارع در عین حال به چند نكته جالب در ماجرای این جناب هشت پا میپردازد: «ناپیدا بودن روشی كه برای پیش بینی به كار می گیرد -اصلا روشی به كار می برد؟- حتی اگر از هشت پا هم در پیش بینی استفاده شود و عملا همه هم بدانند كه هیچ روشی در كار نیست، باز هم رسانه ها از او و نتایجش خبر و گزارش پخش میكنند! و اینكه مردم بالاخره به مطالب رمزآلود، حتی اگر منبع آن هشت پا هم باشد، توجه نشان می دهند!
وی گفت: « به نظرم از همه مهمتر یك جنبه در این توجه به هشت پا - و به طور كلی فال بینی - نهفته است: هر جا كه مساله مهمی در میان باشد، پیچیدگی در كار باشد، مردمان از روند كار سر درنیاورند و داده های كافی در اختیار همه نباشد، چه كاری راحت تر از فرار از روش علمی، دوری از تفكر، تعقل و استدلال و اجتناب از فشار آوردن به مغز وجود دارد؟ بسیاری به دنبال پیشبینی غیر علمی - به صورت فال بینی - می روند، خیال همگان هم راحت است كه این نوع روشها ظاهری از دانایی یا علم در خود دارند، ولی هیچ كس، هیچ روزی نخواهد توانست مراحل و متدولوژی این نوع پیشبینی را پیدا كرده و تبیین كند و این هنگامی است كه از علم و روش علمی دوری جسته ایم.»
زارع با اشاره به شباهت های این موضوع به استفاده از شبه علم در پیش گویی زلزله گفت: «آنجا هم همین اهمیت موضوع، پیچیدگی، نبود داده كافی و پناه بردن هر از چند گاه به شبه علم وجود دارد. هر از گاهی مردمان در حل معضلات خویش به روشهای پنهان و ظاهرا علمی، ولی سهل الوصول و در ظاهر رازآلود و سری پناه می برند. همچنان شبه علم جذاب است و این مساله چالش بزرگ پیش روی دانشگران در دنیای امروز و سده بیست و یكم را نشان می دهد. راه درازی برای غلبه بر شبه علم در تمام جهان وجود دارد و متاسفانه بی خردی و تمایل به رها شدن از تفكر و روش علمی هنوز در دنیا بسیار قوی است و همزمان میدان دادن به رمالان، فال گیران و جادوگران و شبه دانشگران -!- ادامه دارد.»
رسانهها در انعكاس اخبار به زمینههای فرهنگی پذیرش خرافه توجه كنند
دكتر حسن زاده، مدیرگروه ترویج علم مركز تحقیقات سیاست علمی كشور هم در گفت وگو با خبرنگار «علمی» ایسنا در خصوص انعكاس خبر پیشبینیهای هشت پا برای نتایج مسابقات جام جهانی 2010 و ارتباط آن با ترویج خرافه پرستی و شبه علم میگوید: این موضوع، علمی و حتی شبه علم نیز نیست، بحثی برای سرگرمی است. در كشورهای غربی مردم از هر چیزی برای شاد بودن و سرگرمی استفاده میكنند و استفاده از این هشت پا برای پیشگویی نتایج بازیهای تیم ملی دو كشور هم فقط یك موضوع سرگرمی است.
وی درباره علت درست از آب در آمدن پیش بینیهای هشت پا، سه فرضیه را مطرح كرد و گفت: ممكن است در اصل خود این قضیه ساختگی باشد كما اینكه در موردی دیده شده كه با استفاده از فتوشاپ نتیجهای را اعلام كرده بودند و سپس افرادی كه دست اندركار این قضیه هستند موضوع را تكذیب كرده و مجددا پیشگویی كذایی را انجام داده و گفتند كه نتیجه تایید شده است، بنابراین اساسا انجام چنین پیشبینیهایی كه در صفحات تلویزیون، روزنامه و رسانههای خبری نمایش داده شده مورد تردید است.
حسن زاده اضافه كرد: فرضیه دوم این است كه حتی با وجود انجام چنین نمایشی، هشت پا به صورت كاملا تصادفی وارد جعبهای كه مربوط به پرچم یك كشور است، شده كه در این صورت هم امری كاملا اتفاقی است كه هیچ مبنای علمی ندارد.
مدیر گروه ترویج علم مركز تحقیقات سیاست علمی كشور ادامه داد: بنابراین این مساله با هیچ مبنای علمی سازگار نیست و تصادفی است و ممكن است ما نیز با انجام این تصادف به نتیجه ای دست یابیم كه نادرستی این كار اثبات شود و اگر هشت پا دارای توان پیشگویی بود و می توانست كارهایی از این نوع را انجام دهد، قطعا داخل آن قفس زندگی نمی كرد و بسیاری از كارهای دیگررا نیز میتوانست انجام دهد، چرا كه تاكنون هیچ كدام از این موارد نبوده و به صورت تصادفی برای خوردن صدفی وارد جعبه شده و در آن جعبه هم بهطور تصادفی توانسته آن نتیجه را پیشبینی كند.
ادعای پیشگوییها میتواند زمینهای ذهنی برای سوء استفادههای بعدی باشد!
حسنزاده اضافه كرد: مساله سوم این است كه می تواند دستی پشت پرده این قضیه باشد كه بخواهد با اغراق بیش از اندازه زمینهای ذهنی را برای سوء استفادههای بیشتر فراهم كند و به عنوان مثال گروهی خواسته باشند كه با استفاده از این نتایج كه حیوانی را شرطی كردهاند، بر اساس شرطی كردن كاری را كه درست در میآید اعلام كنند و سپس زمینهای را فراهم كنند كه مثلا در پیشگوییهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... میتوانند سوء استفاده كرده و به منافع خود دست یابند.
مدیر گروه ترویجعلم مركز تحقیقات سیاست علمی كشور در ادامه خاطرنشان كرد: بنابراین توصیه میشود كه برای جلوگیری از این گونه موارد و به منظور پیشگیری از لطمه به اعتماد مردم نسبت به پدیدههای علمی در انعكاس خبر اولا بهعنوان موضوعی سرگرمی به آن پرداخته شود نه بهعنوان یك موضوع علمی و در این حالت هم حتما در كنار آن گفته شود كه با هیچ منطق علمی سازگار نیست.
وی در گفتوگو با ایسنا تصریح كرد: برای مثال گفته میشود برخی از حیوانات مانند كلاغ، موش و... امواج زلزله را زودتر از انسان دریافت میكنند كه این بحث فیزیكی و قابل آزمایش است و در عالم واقع برخی حیوانات امواج مخصوصی كه حس انسان توانایی درك ندارد، دریافت میكنند و این توانمندی طبیعی آنها است.
بنابراین اگر این مساله را به آن مرتبط كنیم كه مثلا چرا موش میتواند امواج زلزله را درك كند، پس هشت پا هم میتواند پیشگویی كند كه در این مورد موضوع فیزیكی و علمی به صورت شبه علم برای ترویج خرافات مورداستفاده قرار گیرد.
وی افزود: برهمین اساس در این مورد بحث پیشگویی است اما پیشگویی معمولا بر اساس استدلال و عقلانیت اتفاق میافتد و حتی در علم آمار نیز كه وارد مساله احتمالات می شویم و بر اساس احتمالات قضیهای را پیشگویی میكنیم اتفاقی براساس این كه كثرت امكان رخ دادن قضیه را پیشگویی میكنیم مدنظر قرار میگیرد.
مدیر گروه ترویج علم مركز تحقیقات سیاست علمی كشور، خاطرنشان كرد: بنابراین هشت پا نمیتواند دارای قدرت استدلال و عقلانیتی باشد كه بتواند پیشگویی كند، لذا این بحث برحسب سرگرمی قابل طرح است، ولی در كنار انعكاس آن برای اینكه آسیب به قشرهای زودباور جامعه نزند، حتما بایستی در انعكاس خبر خیلی اغراق نشود و حتما اشاره شود كه این موضوع با هیچ كدام از فرضیههای علمی سازگار نیست.
حسن زاده در خصوص اینكه چنین موضوعی چه تاثیری در ترویج خرافه پرستی میگذارد، عنوان كرد: بحث خرافات مختص به كشور خاصی نیست، در تمام كشورها وجود دارد چرا كه در حال حاضر خرافاتیترین انسان ها را در كشور انگلیس میتوان دید كه برخی در روزهای خاص برای دیدن ارواح به مكانهای خاصی مراجعه میكنند و با توجه به بحثهای بسیار زیادی كه در ارتباط با خرافات در كشورهای پیشرفته غرب و شرق وجود دارد، این امكان وجود دارد كه بسترهای اجتماعی زمینه را برای پذیرش یك موضوع خرافی آمادهتر میكند، مثلا فرض كنید كه بحث خرافی را با بحثهای ماوراءالطبیعه و متافیزیكی مخلوط كنیم، آنجاست كه یك خرافه حالت تقدس پیدا میكند.
مدیر گروه ترویج علم مركز تحقیقات سیاست علمی كشور، تصریح كرد: در این شرایط زدودن خرافه سخت تر میشود و با توجه به پیشینههای فرهنگی شرقی ما، در كشورهای شرقی نسبت به كشورهای پیشرفته زمینه برای نهادینه شدن خرافات بیشتر به چشم میخورد.
رسانهها صبغه غیر علمی و تصادفی بودن این قبیل ادعاها را پر رنگ كنند!
وی خاطرنشان كرد: زمینههای فرهنگی در پذیرش خرافه تاثیرگذار هستند و باید با در نظر گرفتن زمینههای فرهنگی اخبار و مفاهیم را انعكاس دهیم و با در نظر گرفتن حساسیتها حتما صبغه غیر علمی و تصادفی بودن آنها را پر رنگ كنیم و در انعكاس اخبار جنبه تصادفی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم و تنها در حد یك مساله سرگرمی به آن نگاه كنیم.
هشت پا، پایین ترین درجه رشد مغزی را در بین حیوانات دارد!
دكتر هومن ملوكپور- جراح و دامپزشك - هم در گفت و گو با خبرنگار «علمی» ایسنا در این زمینه گفت: یكسری تواناییهایی كه حیوانات دارند از نظر ما خارق العاده است و در بعضی از موارد از توانایی ما خارج است و یا برخی از حیوانات هستند كه زلزله را زودتر از آنكه ما متوجه شویم میفهمند و میتوانند پیش بینی كنند و علایم را نشان دهند. بنابراین بعضی از كارها را حیوانات می توانند انجام دهند كه آن نیز به دلیل قدرتی است كه خالق در نهادشان قرار داده است یعنی وقتی علت آن را متوجه میشوید مساله چندان پیچیدهای نیست.
ملوكپور افزود: بر همین اساس پیش بینی نتایج مسابقات فوتبال توسط هشت پا (اختاپوس) چیزی كاملا خارج از دایره علمی است به دلیل آنكه اولا اختاپوس یا هشت پا از حیواناتی است كه پایینترین درجه رشد مغزی را دارد و اینكه همین اختاپوس در ابتدای مسابقات پیش بینی كرده بود كه آلمان قهرمان این دوره از مسابقات جام جهانی میباشد اشتباه در پیش بینیهایش بوده است.
نمایش پیشگوییهای نمونهای از آزار و سوء استفاده انسان از حیوانات است!
این جراح و دامپزشك عنوان كرد: فكر میكنم این مسائل بیشتر همان سوءاستفادههای انسان از حیوان است كه در بعضی از اوقات خود را به این شكل نشان میدهد. حیوانات را به راحتی میتوان شرطی كرد مانند حیواناتی كه در سیرك هستند كه معمولا با گرسنه نگهداشتن نیز این كار را انجام میدهند.
وی درباره اینكه آیا این مساله میتواند آموزش دادن حیوان باشد، اظهار كرد: حتما همینطور بوده است زیرا حیوانات هوش ندارند یعنی هیچ موجودی به غیر از انسان، میمون و تا حدودی دلفین هوش ندارد و تعریف هوش یعنی سرعت استنتاج به عبارتی موجودی مانند انسان می تواند از یك A و B حرف C را نتیجهگیری كند اما هیچ حیوانی توانایی انجام این كار را ندارد و حیوانات تنها میتوانند شرطی شوند و از A به B برسند.
ملوكپور خاطرنشان كرد: اما در مورد پیش بینی نتایج مسابقات فوتبال باید عنوان كرد كه هر تیمی كه در این مسابقات شركت میكند هشت بازی را انجام میدهد و احتمال دارد فردی در قرعه كشی و شرط بندیهایی كه انجام می دهد هشت نظر درست داده باشد كه در واقع شانس یك فرد است به هر حال این موارد نیز میتواند راهی برای پول درآوردن باشد، مساله دیگر آنكه فیلمی كه از اختاپوس یا هشت پا نشان میدهند چند بار از ان فیلم گرفتهاند كه یكبار درست و براساس نتیجه مدنظرشان بوده است كه پخش كردهاند.
وی خاطرنشان كرد: به عنوان كسی كه رفتارشناسی حیوانات را میشناسد نمیتوانم از نظر علمی بار علمی به این مساله دهم كه یك حیوان توانایی پیشگویی آینده را هم در این مساله داشته باشد.
جای این گونه اخبار در صفحات سرگرمی رسانهها است!
دكتر افخمی ــ استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی - هم در گفتوگو با خبرنگار «علمی» ایسنا در پاسخ به این سوال كه آیا انتشار اخبار مبتنی بر خرافات و شبه علم مثل پیشبینیهای یك هشت پا در رسانهها مجاز است گفت: در انعكاس این گونه اخبار دو رویكرد وجود دارد. اولین رویكرد فال بینی است رسانه هایی كه این نوع اخبار را منعكس میكنند به رسانههای زرد و جنجالی معروف هستند. در مقابل این رویكرد، افرادی وجود داردند كه آینده نگر بوده و به فال بینی مشهور هستند.
وی ادامه داد: در دنیای ورزش بخش عمده اتفاقات بر اساس پیشبینی است، بنابراین هر چیز كه بتوان با آن مشتری جذب شود، در حرفه روزنامه نگاری جا دارد.
افخمی با تاكید بر این كه رسانههای خارجی با انعكاس چنین اخبار به آن با نگاه سرگرمی مینگرد، خاطرنشان كرد: این رسانهها در حقیقت انعكاس فرهنگ عامه را انجام داده و در واقع یك واقعیت است كه عدهای به این گونه خبرها باور دارند، البته حتی اگر این باور غلط باشد، انعكاس آن به علت این كه واقعیت است، درست میباشد.
استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی اضافه كرد: هر واقعیتی در یك جامعه میتواند تبدیل به یك خبر شود و چنانچه زوایهای كه ما نگاه میكنیم بتواند ارزشهای خبری داشته باشد و این كه چند نفر آن را به عنوان یك رفتار علمی و یا غیر علمی قبول دارند در عرصه روزنامه نگاری به خصوص روزنامه نگاری كه بازار محور است، اشكالی ندارد، چرا كه دروغ نگفته و به كسی بر چسب و تهمت نزده است!
استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بنابراین نوع رسانه و نوع مخاطب به طور غیر مستقیم تعیین میكند كه روزنامه نگار خبری را انتخاب كرده و انعكاس دهد.
وی تصریح كرد: رویدادهای خبری كه روزنامهنگار منعكس میكند، الزاما نباید تتاثیرات آن از سوی آزمایش به دست آید. روزنامه نگار رویدادی را منعكس میكند و به عنوان مثال قمه زدن از نظر عقلی درست نیست، اما وقتی عدهای این كار را انجام میدهند، خبر آن را میتوان منعكس كرد و خبر خیلی از آیینهای سنتی هم در دنیا منعكس میشود بنابراین این نوع خبرها ریشه در فرهنگ و سنتهای جامعه دارد و فرهنگها و سنتها میتواند مبنای برای ارزشهای خبر باشد.
به گفته وی، جای این گونه اخبار در صفحات سرگرمی رسانهها است و بخشهای علمی به آنها توجهی ندارند.
نگرانی اسپانیاییها از كباب شدن احتمالی هشتپای پیشگو
هواداران تیم ملی فوتبال اسپانیا از سران كشور خود خواستند مانع كباب شدن هشت پای معروف آلمانیها شوند.
به گزارش فارس و به نقل از روزنامه دی ولت، هشت پای معروف شهر اوبرهاوزن، در اكواریومی كه اختصاص به پیش بینی برنده و بازنده تیم های جام جهانی دارد، قهرمانی اسپانیا را پیش بینی كرد تا باعث خرسندی هواداران این تیم شود.
این پیش بینی سبب شد گروهی از هواداران تیم اسپانیا از دولت خود بخواهند مانع كباب شدن این اختاپوس در پایان جام جهانی در آلمان شود.
در پی این درخواست زاپاتهرو، نخست وزیر اسپانیا نیز اعلام داشت گروهی را برای محافظت از این اختاپوس به آلمان خواهد فرستاد تا مانع كباب شدن وی شود.
النا اسپیونسا، وزیر كشاورزی و شیلات اسپانیا نیز گفت تلاش خواهد كرد تا قانونی وضع شود كه جلوی طبخ هشت پاها و یا حداقل این اختاپوس كه پاوئل نام دارد، گرفته شود.
بسیاری از آلمانی ها پس از اینكه این هشت پا باخت تیم ملی این كشور مقابل اسپانیا را پیش بینی كرد و به حقیقت پیوست، خواستار كباب كردن آن شدند.